آموزش پخت شیرینی های خانگی ویژه عید فطر 26 ژوئن 2016
دستور پخت و طرز تهیه انواع شیرینی های عید فطر ۹۵
با آموزش شیرینی های مخصوص عید فطر ۹۵ در خدمتتان هستیم در این مجموعه آموزش طرز تهیه شیرینی کنجدی، کلمپه کرمانی، نان برنجی کرمانشاهی، قطاب یزدی، نان برنجی قزوینی، شیرینی زنجبیلی، شیرینی نارگیلی با آرد، نوقا تبریزی و شیرینی پنج طعم کره ای بهتون آموزش میدیم. خوب پس بدون معطلی میریم سراغ آموزش این شیرینی های خوشمزه.
طرز تهیه کلمپه کرمانی خوشمزه
مواد لازم کلمپه کرمانی :
روغن جامد ۲۵۰ گرم
آرد۵۰۰ گرم
بیکینگ پودر یک قاشق چای خوری
ماست ۱۸۰ گرم
زرده تخم مرغ دو عدد
زعفران دم کرده ۱/۳ قاشق چای خوری
طرز تهیه کلمپه کرمانی :
آرد را با روغن در ظرفی خوب مخلوط و ورز دهید تا خمیر شود. در ظرفی دیگر، ماست، بیکینگ پودر، زرده های تخم مرغ و زعفران دم کرده را با قاشق مخلوط و به خمیر آماده شده بیفزایید و مخلوط کنید. خمیر چسبنده ای به دست می آید، این خمیر را دو ساعت در یخچال استراحت دهید تا چسبندگی خمیر از بین برود.
بعد از دو ساعت ، خمیر را بین دو لایه نایلون به قطر نیم سانتیمتر باز کنید. خمیر را با قالب دایره به شکل گرد قالب بزنید. (می توان با دهانه لیوان این کار را انجام داد.)
سپس از مواد میانی کلمپه بردارید و وسط خمیر قرار دهید. بعد لایه ای دیگر از خمیر را قالب زده روی آن قرار دهید و آن را با مهر مخصوص کلوچه مهر بزنید. دقت داشته باشید که حتماً قبل از مهر زدن، مهر چوبی باید آغشته به آرد شود. بعد دور خمیر را بپیچید.
کلمپه های آماده را در سینی فر بچینید و آنها را ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر با دمای ۱۶۰ درجه سانتی گراد بپزید. نباید رنگ این شیرینی هنگام پخت تغییر کند.
مواد لازم برای داخل کلمپه :
خرما۱۵۰ گرم
گردوی خرد شده ۵۰ گرم
پودر هل نصف قاشق چای خوری
دارچین ۱/۳ قاشق چای خوری
طرز تهیه مواد میانی کلمپه :
تمام مواد را با هم به کمک قاشق خوب مخلوط کرده تا جذب یکدیگر شوند.
طرز تهیه قطاب یزدی خوشمزه
مواد لازم قطاب یزدی :
بیکینگ پودر نصف قاشق چای خوری
پودر هل یک قاشق چای خوری
پودر شکر یک قاشق چای خوری
زرده تخم مرغ دو عدد
ماست ۲۵۰ گرم
پودر شکر دو پیمانه
روغن مایع و آرد به میزان لازم
طرز تهیه قطاب یزدی :
روغن و پودر شکر را با همزن برقی مخلوط کرده تا کرم رنگ شود، سپس زرده های تخم مرغ را اضافه کرده با همزن برقی مخلوط می کنیم آنگاه پودر هل را با ماست و بیکینگ پودر به مخلوطمان می افزاییم، سپس آرد را کم کم به مواد اضافه کنید تا خمیر به دست نچسبد.
خمیر را به قطر سه میلی متر روی سطح آرد پاشیده شده پهن کنید.
و با قالب گرد، آن را قالب بزنید سپس وسط خمیر را برش زده با یک قاشق چای خوری مواد میانی را داخل قطاب قرار دهید به گونه ای که این مواد به اطراف خمیر مالیده نشود، دو لبه خمیر را به هم چسبانیده و لبه های خمیر را به داخل برگردانید تا به شکل کنگره در آید.
بعد از تغییر رنگ دادن آن به قهوهای روشن، از روغن خارج کرده و بعد از ۱۰ دقیقه قطاب ها را در یک ظرف پودر شکر قرار می دهیم تا پودر شکر به دو سطح قطاب آغشته شود.
مواد لازم میانی قطاب یزدی :
پودر گردو ۱۰۰ گرم
پودر شکر ۲۰۰ گرم
دارچین یک قاشق چای خوری
گلاب دو تا سه قاشق سوپ خوری
طرز تهیه مواد میانی قطاب یزدی :
ابتدا در ظرفی پودر گردو ، پودر شکر و دارچین را مخلوط کرده ، اگر بخواهیم خمیر مانند شود ، دو تا قاشق گلاب هم اضافه می کنیم.
طرز تهیه نان برنجی کرمانشاهی خوشمزه
مواد لازم نان برنجی کرمانشاهی :
آرد برنج ۳۰۰ گرم
پودر قند ۱۵۰ گرم
تخم مرغ ۱ عدد
هل ۱/۲ قاشق چای خوری
تخم خرقه به میزان لازم
روغن جامد ۳/۴ پیمانه
زعفران به میزان لازم
گلاب ۱/۴ پیمانه
طرز تهیه نان برنجی کرمانشاهی :
کره و پودر قند را با همزن می زنیم تا پوک شود بعد تخم مرغ را اضافه می کنیم . زدن را ادامه می دهیم بعد گلاب و هل را می ریزیم مخلوط کرده کم کم آرد برنج را اضافه می کنیم خمیر را ورز می دهیم تا جمع شود بعد در کیسه پلاستیک به مدت ۲۴ ساعت در یخچال یا جای خنک می گذاریم تا خمیر مهیا شود . بعد آماده پخت است. در دمای ۱۵۰ درجه سانتی گراد (۳۰۰ درجه فارنهایت) درون فر قرار می دهیم. مدت زمان پخت ۱۵ دقیقه است. این مقدار مواد برای ۶ نفر در نظر گرفته شده است.
طرز تهیه شیرینی زنجبیلی بدون فر خوشمزه
مواد لازم شیرینی زنجبیلی بدون فر :
آرد سه پیمانه
روغن جامد یک چهارم پیمانه
کره یک چهارم پیمانه
زنجبیل سه قاشق سوپ خوری
پودر قند ۲/۳ پیمانه
طرز تهیه شیرینی زنجبیلی بدون فر :
روغن ، پودر قند و زنجبیل را کاملا با هم مخلوط می کنیم . آرد الک شده را داخل تا به ریخته و با حرارت ملایم تفت می دهیم تا خامی آن گرفته شود ، اما رنگ آن عوض نشود . بعد از روی حرارت برداشته و پس از سرد شدن به مواد بالا اضافه کرده کاملا مخلوط می کنیم . کره را هم به تدریج می افزاییم . در صورتی که بخواهیم شیرینی دو رنگ داشته باشیم مقداری از ماده آماده را با پودر کاکائو مخلوط کرده، سپس مواد را با وردنه باز کرده و به شکل های دلخواه قالب می زنیم. ( نوش جان )
طرز تهیه شیرینی نارگیلی با آرد خوشمزه
مواد لازم شیرینی نارگیلی با آرد :
شکر ۲/۳ پیمانه
آرد ۱ پیمانه و ۲ قاشق سوپ خوری
کره ۱/۲ پیمانه
دارچین آسیاب شده ۱ قاشق چای خوری
تخم مرغ ۱ عدد
نمک ۱/۸ قاشق چای خوری
پودر نارگیل ۱ پیمانه
نارگیل رنده شده برای تزئین به مقدار دلخواه
طرز تهیه شیرینی نارگیلی با آرد :
فر را روی ۳۵۰ در جه فارنهایت روشن کنید تا گرم شود. آرد ، نمک و دارچین را با هم الک کنید. کره و شکر را با همزن بزنید تا لطیف شود. تخم مرغ را اضافه کنید. سپس با آرد و نارگیل به خوبی مخلوط کنید. بعد مقداری از خمیر را به صورت توپ کوچکی درآورده یا می توانید قالب زده وروی آن مقداری نارگیل بپاشید و در سینی که قبلا چرب شده به مدت ۵ دقیقه داخل فر قرار دهید. توجه داشته باشید که این شیرینی بسیار زود آماده می شود و زمان پخت زیاد باعث برشته شدن و سفت شدن آن می شود.
طرز تهیه شیرینی نوقا تبریزی
مواد لازم نوقا تبریزی خوشمزه :
نان میکادو ۲ ورق
شکر ۴۵۰ گرم
گلوکز مایع ۲۵۰ میلی لیتر
عسل یا شیره ۱۲۵ میلی لیتر
وانیل یک هشتم قاشق چای خوری
سفیده تخم مرغ ۲ عدد
کره نرم ۷۵ گرم
فندق بدون پوست ۲۵۰ گرم
پسته ۲۵۰ گرم
طرز تهیه نوقا تبریزی خوشمزه :
نوقا یا لوکا نوعی شیرینی محلی است که در شهر تبریز محبوبیت دارد.
قالب مستطیل شکل ۲۰×۳۰ سانتی متری را چرب کنید و یک ورق از نان میکادو را کف قالب قرار داده کنار بگذارید .
شکر ، گلوکز مایع، شیره و یا عسل را در ظرفی ریخته روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شود. بعد از آن حرارت را کمی بالا برده تا مواد به جوش آید .
این مواد باید حدود ۵ دقیقه بدون اینکه هم بخورد بجوشد تا زمانی که درجه حرارت سنج شما عدد ۱۳۰ درجه سانتی گراد را نشان دهد.
قبل از اینکه مایع کاملا آماده شود سفیده تخم مرغ را با همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد. سپس شیره آماده را از روی حرارت برداشته به صورت یک نوار باریک به آرامی به سفیده اضافه کنید .همچنان با همزن به زدن ادامه دهید تا شیره کاملا جذب شده و موادغلیظ شود. به طوری که شکل خود را حفظ کند.
بعد از جذب شیره با سفیده ، کره نرم شده را اضافه کنید و در نهایت فندق و پسته را مخلوط کنید و در قالب آماده بریزید و با سرعت مواد را با کاردک چرب داخل قالب ، پهن کنید.
تکه دیگر نان میکادو را روی مواد قرار داده کاملا فشاردهید تا نان به مواد بچسبد . قالب را در دمای محیط قرار دهید تا نوقا کاملا خنک شود.سپس شیرینی ر ا با استفاده از یک چاقوی چرب برش دهید و در ظرف بچینید.
دقت و سرعت عمل در کار ، نکته اصلی در تهیه این شیرینی است. همین طور بهتر است در تهیه این شیرینی از همزن کاسه دار استفاده کنید. در صورت در دسترس نبودن دماسنج می توانید بعد از ۵ دقیقه جوشیدن مایع به اندازه یک قطره از آن را داخل آب سرد بریزید چنانچه بلا فاصله فرم گرفت و شکننده شد مایع آماده است.
طرز تهیه شیرینی کنجدی خوشمزه
مواد لازم شیرینی کنجدی :
کره ۳۲۰ گرم
شکر ۲۰۰ گرم
آرد ۲۰۰ گرم
زرده تخم مرغ دو عدد
بیکینگ پودر دو قاشق مربا خوری
پودر کاکائو دو قاشق مربا خوری
شکلات چیپسی ۱۰۰ گرم
کنجد ۵۰ گرم
طرز تهیه شیرینی کنجدی :
شیرینی کنجدی، از آن دست شیرینی هایی است که خیلی راحت می توانید آن را تهیه کنید، فقط کافی است دستور طبخ آن را بدانید.
ابتدا باید کره و شکر را با همزن بزنید تا کرم رنگ شود. پس از این مرحله زردهها را اضافه کرده و بعد از کمی هم زدن، پودر کاکائو ، آرد و بیکینگ پودر را به مخلوط اضافه کنید. در پایان کنجد را درون مخلوط بریزید. سپس از خمیر گلولههای کوچکی به اندازه فندق برداشته و در دست گرد کرده و در سینی با فاصله بگذارید. روی هر شیرینی ، دو عدد شکلات چیپسی گذاشته و درون فری که از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم شده به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید. به همین راحتی شیرینی کنجدی شما آماده است.
طرز تهیه شیرینی نان برنجی قزوینی خوشمزه
مواد لازم نان برنجی قزوین :
آرد برنج نیم کیلو
روغن ۲۵۰ گرم
پودر قند ۱۲۵ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
گلاب نصف یک چهارم لیوان
هل کوبیده یک چهارم قاشق چای خوری
طرز تهیه نون برنجی قزوین :
آموزش آشپزی : برای تهیه شیرینی نان برنجی ابتدا روغن و پودر قند را مخلوط کرده و تخم مرغ به علاوه هل و آرد برنج و گلاب را به آن اضافه کرده و خمیر لطیفی به دست می آید. خمیر را در نایلون ریخته و به مدت ۲۴ ساعت استراحت داده سپس از خمیر به اندازه یک گلوله کوچک کمی از فندق بزرگتر بر می داریم داخل سینی فر می گذاریم بعد با قالب نان برنجی که مثل مهر روی آن را نقش می زنیم و داخل فر با دمای ۱۷۰ به مدت ۱۵ دقیقه قرار می دهیم ، این شیرینی پف می کند پس دقت نمایید که گلوله های خمیر را بزرک نگیرید.نوش جان
طرز تهیه شیرینی پنج طعم کره ای خوشمزه
مواد لازم شیرینی پنج طعم کره ای :
کره و شکر از هر کدام نصف پیمانه
تخم مرغ یک عدد
خامه دو قاشق سوپ خوری
بیکینگ پودر نصف قاشق چای خوری
وانیل نصف قاشق چای خوری
نمک ۱/۸ قاشق چای خوری
آرد دو پیمانه
آموزش پخت شیرینی و طرز تهیه شیرینی پنج طعم کره ای :
همه مواد را غیر از آرد با هم مخلوط کرده و کم کم آرد رابه آن اضافه می کنیم. این خمیر به تنهایی شیرینی کرهای با طعم وانیل است. یک قاشق غذا خوری از این خمیر را رووی کاغذ داخل سینی قرار داده و به کمک ته قاشق یا لیوان آن را پهن می کنیم. برای تهیه این شیرینی با طعم شکلات به خمیر یک پیمانه شکلات چیپسی اضافه می کنیم، باطعم پرتقال یک پیمانه پودر نارگیل و یک قاشق چای خوری پوست پرتقال رنده شده، با طعم کشمش نصف پیمانه کشمش و با طعم گردو و دارچین یک پیمانه گردو خردشده و یک قاشق چایخوری دارچین اضافه می کنیم.
برچسب ها : آموزش درست کردن شیرینی نوقا تبریزی , آموزش درست کردن قطاب یزدی , آموزش درست کردن کلمپه , آموزش شیرینی پزی , طرز تهیه نان برنجی کرمانشاهی
- آموزش آشپزی
- 3,413 views
- بدون نظر
به نکات زیر توجه کنید