آشنایی با خواص سمنو و ساخت آن 6 دسامبر 2017
در آشنایی با خواص سمنو و ساخت آن شما کاربران عزیز سایت دلنا می توانید با خواص سمنو برای درمان دردهای مختلف بیشتر آشنا شوید و …
آشنایی با خواص سمنو و ساخت آن
سمنو را از عصاره جوانه گندم تازه و آرد کامل گندم تهیه مى کنند. سمنو خوشمزه وشیرین است و این در حالى است که به آن هیچ نوع ماده شیرین کننده اضافه نمى کنند. علت شیرینى آن ترکیب عصاره جوانه گندم با آرد کامل است که طعم شیرین به آن مى دهد. مواد و ویتامین هاى موجود در گندم و جوانه آن ارزش غذایى فراوانى دارد. سمنو به سلامت افراد و پیشگیرى از پاره اى از بیماریها کمک مى کند. جدول زیر به بررسى مواد مفید آرد و عصاره و مقایسه آن با آرد تصفیه شده نشان مى پردازد.
آشنایی با خواص سمنو و ساخت آن
سمنو داراى ویتامین هاى K-E-A و گروه ویتامین هاى B12,B8, B5, B3, B1 و مواد مهم دیگر مانند: فسفر، کرومیوم، روى، سلنیوم، آهن و مس است.
سمنو یکی از خوراکی های خوشمزه و پر فایده و بخش اصلی سفره هفت سین است که هم میتوانید ان را در منزل تهیه کنید و هم از مغازه ها بخرید. ولی خب پخت سمنو در منزل هم بهداشتی تر و بصرفه تر است و هم برکت سال را به خانه می اورد. توجه شما را به طرز تهیه سمنو و خواص سمنو جلب می کنیم.
این مقاله به صورت تخصصی در سایت آسان طب آمده و کپی آن ممنوع است.
طرز تهیه سمنو در منزل
در این قسمت مواد لازم برای تهیه سمنو و مقدار ان را در اختیارتان می گذاریم :
مواد لازم برای طرز تهیه سمنو خانگی
گندم برای جوانه زدن ……….. ۱ تا ۱/۵ کیلوگرم
آب ……….. به مقدار لازم
آرد جوانه گندم یا آرد سنگک ……….. ۳ کیلوگرم ( تقریبا دو برابر گندم )
بادام با پوست ……….. ۲۵۰ گرم
خلال پسته و بادام ……….. ۱۰۰ گرم
شکر حدودا برای یک کیلو گندم یک کاسه ماست خوری کوچک یا شیره
طرز تهیه سمنو خانگی
به گزارش دلنا برای تهیه سمنو در اولین مرحله باید گندمی که پوستش را نگرفتند ( گندم سبزه یا گندم مرغی ) را حسابی تمیز کرده و بشویید. سپس ان را یکی دو روز در اب می خیسانیم . ظرف باید پر از اب باشد.
آشنایی با خواص سمنو و ساخت آن
بعد از حدود ۲۴ ساعت اب ان را می گیریم و ان را در ابکش یا قابلمه گذاشته و روی ان دستمال تمیز نم داری پهن میکنیم. هر روز باید این دستمال نم دار را مجددا با مقداری اب خیس کنیم تا گندم ها در زیر ان جوانه بزند.
بعد از ۷-۸ روز که همه گندم ها جوانه هایش در هم پیچید و ظرف پر از جوانه هایی با ریشه های کلفت شد گندم ما اماده است.
برخی ها در این مرحله از اموزش سمنو اگر ببینند که روی گندم جوانه کمی زده ان را بر عکس میکنند تا دو روز دیگر این قسمت هم جوانه بزند.
در این بخش باید گندم ها را از هم جدا کرده و با چرخ گوشت ان را چرخ می کنیم.
در این مرحله این مواد ( جوانه های گندم چرخ شده ) را در ظرف بزرگی ( مثل قابلمه ) می ریزیم و مقداری اب در ان میریزیم در حدی که تا روی مواد اب بیاید.
آشنایی با خواص سمنو و ساخت آن
حال این مواد را با دست حسابی در اب هم می زنیم تا جوانه های چرخ شده و اب حسابی ترکیب شوند.
سپس این اب را در ابکشی که روی قابلمه ای دیگر گذاشتیم می ریزیم و تفاله هایش را جدا می کنیم. شیره باید داخل قابلمه برود.
در این مرحله شیره جوانه گندم را در قابلمه مورد نظر ریخته و تفاله ها را دور می ریزیم.
سپس به اندازه هر یک کیلو گندم سه کیلو ارد الک شده می ریزیم . ( اکثر افراد این ارد را در ظرفی دیگر کمی تفت میدهند تا بو داده شود . مراقب باشید نسوزد). حال با ملاقه ان را حسابی هم می زنیم تا در هم حل شود. ارد را باید کم کم ریخته تا گلوله گلوله نشود و حسابی مخلوط شود.
خب در این بخش باز هم باید به قابلمه اب اضافه کنیم .
آشنایی با خواص سمنو و ساخت آن
دوباره ۲-۳ برابر مواد فعلی باید در قابلمه اب بریزیم تا مایع حسابی روان شود.
اکنون باید این مواد را سر گاز بگذاریم و زیرش را زیاد کنیم. تا زمانیکه که جوش نیامده باید مدام ان را هم بزنیم تا جوانه ها ته نشین نشود. این نکته بسیار اهمیت دارد.
وقتی که جوش امد نیازی نیست خیلی هم بزنیم گاهی هم می زنیم . تا زمانیکه مواد ما به یک سوم مقدار اولیه برسد.
برخی ها در این قسمت یکی دو قالب لیوانی در ان می ریزند.
آشنایی با خواص سمنو و ساخت آن
این یخ باعث خوشرنگ شدن سمنو می شود و همچنین سمنوی ما را مغز پخت می کند.
در این بخش شما میتوانید مغز گردو ، مغز بادام و گردوی درسته را داخل ان بریزید.
کمی طعم ان را تست کنید. اگر دیدید شیرینی ان کم بود به مقدار دلخواه شکر اضافه کنید. برخی به جای شکر شیره می ریزند تا هم شیرین شود و هم خوشمزه و خوشرنگ شود.
در این بخش باید صبر کنیم تا حسابی قوام بیاید و وقتی در حال سفت شدن است باید مدام مراقب باشید ته نگیرد و نسوزد.
سفتی و شلی ان به شما مربوط است.
خواص سمنو چیست ؟
طبق اطلاعات بدست امده از خواص سمنو اینست که درهر ۱۰۰گرم سمنو ۳۰۰کالری انرژی نهفته است. همچنین سمنو پروتئین زیاد و چربی بسیارکمی دارد و برای ما بسیار مفید است.
آشنایی با خواص سمنو و ساخت آن
باید بدانید از خواص سمنو اینست که کربوهیدرات این ماده بسیا رزیاد یعنی حدود ۷۵گرم درهر۱۰۰گرم است وعمدتا ازنوع مالتوز می باشد.
از دیگر خواص سمنو میتوان به ویتامین هاى K-E-A اشاره کرد . همچنین یکی دیگر از خواص سمنو وجود ویتامین هاى B12,B8, B5, B3, B1 و مواد مهم دیگر مانند: فسفر، کرومیوم، روى، سلنیوم، آهن و مس میباشد.
در این قسمت برخی دیگر از خواص سمنو را به صورت تیتروار تقدیمتان می کنیم.
شیرافزا
مقوى بودن براى زنان باردار
درمان سو ءهاضمه
نازایى، سختى زایمان
سنگ کیسه صفرا و اختلال صفرا
پادرد، کندى ضربان قلب
ریزش مو
لاغرى
یبوست
واریس
قندخون و دیابت
رشد قد
بى خوابى عصبى
تصلب شرائین و کلسترول
ضعف حافظه
بیماران دوره نقاهت
M.S
بهت زدگى
خواص سمنو : پرکارى تیروئید
اسکیزوفرنیا
سایکوز
فسفات در ادرار
خون ادرارى
ترمیم زخم ها
فلج مغزى
مقاومت در برابر عفونت
بهبودى زخم هاى قرنیه
بیمارى رینود
اکرودینى
کولى باسیلوز
برى برى
شارکو
هوابلعى
مخملک
کوریزاى مزمن
پیستوریازیس
ورم دستگاه تناسلى
تب برفکى
ورم میزراه
سرگیجه هاى منى پر
کم خونى هیپوکروم
آرتروز
ورم زبان همراه بار
آرتروز پا و شبیکه
پارکینسون
عوراض یائسگى
پورپورا
اسپرو
اسکروفولوس
هپاتیت
یرقان
یرقان نوزادى
کمک به ترمیم شکستگى استخوان و عقیم بودن
به عنوان غذا و کمک درمانى
آشنایی با خواص سمنو و ساخت آن
سمنو غذای بسیار مقوی
سمنو مغذى و انرژى زا است و بویژه براى ورزشکاران پرورش اندام بسیار مفید است.
سمنو داروى طول عمر و آرامش اعصاب است. سمنو شیرافزا است از این رو هم براى مادران شیرده و هم به علت مقوى بودن براى زنان باردار بسیار مفید است. از دیگر موارد مفید درمانى سمنو مى توان به اثرات شفابخش آن در درمان سوءهاضمه، نازایى، سختى زایمان، سنگ کیسه صفرا و اختلال صفرا، پادرد، کندى ضربان قلب، ریزش مو، لاغرى، یبوست، واریس، قندخون و دیابت، رشد قد، بى خوابى عصبى، احتلام، تصلب شرائین و کلسترول، ضعف حافظه، بیماران دوره نقاهت، S.M، بهت زدگى، پرکارى تیروئید، اسکیزوفرنیا، سایکوز، فسفات در ادرار، خون ادرارى، ترمیم زخم ها، فلج مغزى، مقاومت در برابر عفونت، بهبودى زخم هاى قرنیه، بیمارى رینود، اکرودینى، کولى باسیلوز، برى برى، شارکو، هوابلعى، مخملک، کوریزاى مزمن، پیستوریازیس، ورم دستگاه تناسلى، تب برفکى، ورم میزراه، سرگیجه هاى منى پر، کم خونى هیپوکروم، آرتروز، ورم زبان همراه بار، آرتریت پا و شبیکه، پارکینسون، عوراض یائسگى، پورپورا، اسپرو، اسکروفولوس، هپاتیت، یرقان، یرقان نوزادى، کمک به ترمیم شکستگى استخوان و عقیم بودن، به عنوان غذا و کمک درمانى مفید و مؤثر است. در داخل این غذاى بهشت که تزئین بخش سفره هفت سین است، بادام هاى شیرین (سنگى) مى ریزند که نماد و مایه برکت است. این بادام ها را پس از پختن از سمنو خارج مى کنند، تعدادى از آنها را به عنوان برکت کیف پول در داخل کیف پول قرار مى دهند تا باعث فراوانى پول و ثروت گردد.
آشنایی با خواص سمنو و ساخت آن
بادام، حاوى ویتامین E و۱ B و مقدار فراوانى از فسفر، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، گوگرد، سدیم، آهن، قند، مواد ازته و چربى است که به هنگام طبخ سمنو، جذب آن شده و باعث مقوى شدن بیشتر این غذا مى گردد. مصرف سمنو باعث تقویت عمومى بدن بویژه استخوان ها مى گردد و غذاى بسیار مفیدى براى زنان بویژه زنان باردار، بچه شیرده و یائسه محسوب مى شود.
خواص سمنو, خواص سمنو در بارداری, خواص سمنو برای زن باردار, خواص و مضرات سمنو, خواص دارویی سمنو, خواص درمانی سمنو, خواص ومضرات سمنو, خواص غذایی سمنو, ساخت سمنو سفره, ساخت سمنو طرز, ساخت سمنو چیست, ساخت سمنود,
برچسب ها : خاصیت سمنو , خواص دارویی سمنو , خواص درمانی سمنو , خواص سمنو , خواص سمنو برای زن باردار , خواص سمنو در بارداری , خواص غذایی سمنو , خواص و مضرات سمنو , خواص ومضرات سمنو , روش ساخت سمنو , ساخت سمنو چیست , ساخت سمنو سفره , ساخت سمنو طرز , ساخت سمنود , سمنو چیست
- آموزش آشپزی , پزشکی و سلامت , پیشنهاد سردبیر
- 5,087 views
- بدون نظر
به نکات زیر توجه کنید